Inici > Projectes i xarxes europees

Projectes i xarxes europees

 

Projectes i relacions amb Europa

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) participa i, en alguns casos lidera, diversos projectes europeus que tenen una gran incidència en la salvaguarda de la natura, els itineraris transfronterers i el turisme gastronòmic i social, entre altres aspectes. Col·labora amb la Direcció General de Turisme (DGT) en alguns d’aquests projectes.

L’ACT en projectes europeus – Resultats 2015-2021

 

Projectes europeus

Projectes europeus en curs

Actualment, l’Agència Catalana de Turisme participa en els projectes europeus següents:

 

Projectes europeus finalitzats

Igualment, l’Agència Catalana de Turisme va prendre part en els projectes europeus següents:

 

Xarxes europees

L’Agència Catalana de Turisme participa en algunes xarxes europees que impulsen la cooperació empresarial i la coordinació entre regions amb la finalitat d’aconseguir un turisme més social i sostenible.

 

NECSTouR, Xarxa de regions europees per a un turisme sostenible i competitiu

Catalunya forma part de NECSTouR: xarxa de regions europees per a un turisme sostenible i competitiu fundada per la Toscana, PACA (Provença, Alps, Costa Blava) i Catalunya. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació del turisme sostenible i influir directament en la política turística europea. Per aconseguir-ho es treballa de manera coordinada a través de diferents grups de treball, on es tracten aspectes com ara l’accessibilitat, el canvi climàtic, indicadors de turisme sostenible i el turisme marítim i del litoral, entre d’altres. Actualment en formen part una trentena de regions europees i 35 membres associats entre empreses, institucions, universitats i associacions del sector turístic europeu. Durant els seus sis anys de presidència, Catalunya ha posicionat la xarxa com a portaveu de les regions en matèria turística davant les institucions europees i abordar temes com ara la desestacionalització, l’economia col·laborativa i la renovació integral de destinacions, entre d’altres.

www.necstour.eu

 

EUROREGIÓ, Euroregió Pirineus Mediterrània

Euroregió

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears i Occitanie i l’Aragó (sense participació actual) creat el 2004 amb l’objectiu de crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori, i contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

L’ACT participa com a jurat dels Premis a la Innovació Turística i col·labora en la organització de la hackató Miro in Cube, un concurs d’innovació turística anual que es diu a terme simultàniament en 3 ciutats de l’Euroregió: Barcelona, Palma i Perpinyà. 

www.euroregio.eu

 

Plataforma European Region of Gastronomy

ERG

Les regions europees que van aconseguir el títol de Regió Europea de Gastronomia, en el cas de Catalunya el 2016, treballen conjuntament per augmentar la conscienciació de la importància del seu patrimoni cultural i gastronòmic.

www.europeanregionofgastronomy.org

L’ACT també forma part de:

  • OMT: l’ACT, com a membre afiliat, representa a Catalunya en l’Organització Mundial del Turisme, l’organisme de les Nacions Unides encarregat de la promoció d’un turisme responsable, sostenible i accessible per a tothom.
  • OITSOrganització Internacional de Turisme Social, que té com a missió promoure l’accés a les vacances i al turisme per al major nombre de persones –joves, famílies, adults, grans i persones amb discapacitat.
  • ENAT, associació internacional sense ànim de lucre creada per treballar en pro del turisme accessible, que es dirigeix a empreses i organismes que desitgen ser pioners en l’estudi, la promoció i la pràctica del turisme accessible.

PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya