Inici > Programes > Enoturisme

Enoturisme

EnoturismeCatalunya és terra de vins i cava. El maridatge entre gastronomia i enologia és un dels grans atractius de la nostra destinació, que compta amb onze denominacions d’origen vinícoles i la denominació d’origen cava.

L’Agència Catalana de Turisme treballa per convertir tota aquesta oferta en una via perquè els visitants puguin descobrir Catalunya a partir d’experiències enoturístiques. I per això ha creat el programa Enoturisme Catalunya, amb l’objectiu de promoure i donar suport a la comercialització de l’oferta turística catalana vinculada a l’enoturisme.

En aquesta línia de treball, i sota el paraigua de l’ACT, s’han organitzat fòrums, viatges de benchmarking especialitzats en enoturisme, s’han fet visites a cellers de vins i cava, “catedrals del vi”, rutes enològiques i a empreses especialitzades en el marc de workshops com el Buy Catalunya…

A més, ja fa anys que l’ACT impulsa la comercialització de l’enoturisme des del Club de Turisme Gastronòmic.

Enoturisme Penedès (www.enoturismepenedes.cat) i Rutes del vi de Lleida (http://www.rutadelvidelleida.com/cat) són dues altres iniciatives endegades i reconegudes dins de programes d’abast estatal com “Saborea España”, que aglutinen i difonen l’oferta enològica dels seus territoris.

També es pot trobar més informació relativa a l’enoturisme al web de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (www.incavi.cat), de la Generalitat de Catalunya, que entre altres funcions s’encarrega de la difusió del coneixement dels vins de qualitat elaborats a Catalunya.

De la mà d’aquest organisme, l’ACT col·labora en la promoció de les diferents Denominacions d’Origen catalanes (Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta, a més de la D.O. del Cava) tant al mercat interior com en els mercats internacionals.

 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya